Presnimavanje VHS kasete

VHS clipart Vjerojatno ste i vi pomislili gdje ćete i kako presnimiti stare VHS kasete. I onda kada ukucate upit na Internet ili pitate nekoga osobno ostanete šokirani kada shvatite da tvrtke i pojedinci presnimavaju kasete za 10kn po satu ili 80 kn po kaseti i slično.

Ja svoje presnimavanje VHS kaseta naplaćujem simboličnih 10kn da se ne osjećam bezveze dok to radim i uostalom ipak i laptop i video rade fizički bar 4 sata koliko traje jedna video kaseta. Dakle za male novce ću za vas presnimiti video sa VHS kasete i obraditi ga tj. smanjiti da stane na željenu veličinu medija po vašem izboru npr. običan DVD veličine 4,7Gb.

Ono čega se odričem u startu je oštećenje vaše kasete. Naime dogodilo se i meni da je jedna kaseta jednostavno pukla u premotavanju, vjerojatno od starosti, i nisam ju uspio spasiti. Dakle ne nudim mogućnost popravka VHS kasete ukoliko se to dogodi i na taj rizik budite odmah spremni.

Ja se vodim mišlju kako možete imati uspomene pohranjene na disku, DVD-u i slično ili te uspomene imati na VHS kaseti koje nikada ne možete pogledati jer ne postoji više VHS uređaj u trgovini za kupiti ili su izrazito skupi za nabaviti.

Javite se ukoliko želite pokušati sačuvati i digitalizirati vaše uspomene.