Internet je sve

Clip - Budi pametan na internetuDa, na žalost ili na sreću, Internet je danas postao sve. Ja na to sve gledam pozitivno, ali sa dozom opreznosti. Jednom nešto stavljeno na web svi mogu pronaći i ne postoji ta zaštita koja se ne može zaobići. Da, to je problem, ali ako si oprezan i vješt u onom što radiš ili tražiš, Internet je zapravo koristan i zanimljiv. Od onoga „daj googlaj ovo ili ono“ pa do „how to“ stvari koje odjednom svi znamo napraviti zbog popularnog youtube servisa. Ali pustimo to.

Internet je zapravo moćna stvar ukoliko znate googlati. Sve što znam o nekom programu, webu ili kodiranju znam zbog googlanja i pravilne potrage. Nije isto googlati i znati googlati, jer najčešće u par minuta trebate razlučiti je li to baš ono što vama sada treba. Ako nije, vi ste u najmanju ruku upravo izgubili vrijeme čitajući sve.

Često u redovitom poslu zasigurno nailazite na šumu problema kada treba nešto obaviti s nekim programom, a ne znate ili ne imate načina kako. Tu dolaze razni besplatni programčići, a koji su neki od njih možete pogledati ovdje.

Dakle pravilno snalaženje na internetu, pogotovo kroz google tražilicu, su prema mom mišljenju vrlo bitni jer ne trebate imati sve vještine o nekakvom softwareu u glavi. „Topla voda“ je već odavno izmišljena, a vi ju samo morate brzo pronaći u šumi svega.