Kuharica software

ikona kuhariceRekoh kako ću na blog stavljati nešto korisno pa u moru aplikacija koje su besplatne naišao sam na jednu njemačku aplikaciju naziva Kochbuch (link na web) ili po naški kuharica.

Što da vam kažem? Program ima sve potrebno da bude prava računalna kuharica, a najbolje od svega je da recepte možete sortirati u grupe. Tako sam si ja posložio tipa slatko, slano, glavno jelo, kruhovi, kokteli itd. Svakom receptu možete dodati sliku, poveznicu odakle vam, recimo, taj recept s interneta.

Kako ja volim kuhati i volim pripremati jela za familiju, kada dođu s posla ili iz škole, ovakva kuharica mi uvijek dobro dođe. Recepte uredno imam isprintane i složene u registar pa se lako vade, ali i zamaste. 🙂 No, nema veze uvijek možete otprintati drugi ili si ga poslati na mob ili tablet u pdf-u pa si lijepo stavite pred sebe na radnu plohu u kuhinji i samo kuhate.

Program možete preuzeti sa spomenute gornje stranice ili možete preuzeti ovu zip arhivu u kojoj vam se nalazi portabilna aplikacija s mojim receptima (veliko cca 95Mb) koje sam i ja preuzeo i doradio s interneta te ih redovito koristim. Arhivu samo odzipajte negdje u mapu na disk i to vam je to. Kad pokrenete Kochbuch.exe u mapi trebala bi vam povući sve postavke i hrvatskog jezika te moju bazu recepata. Eto uživajte i šibnite mi mail ako vam se nešto sviđa ili imate koristan recept za podijeliti. 🙂