600 kn puno previše

Naslov vam na prvu možda baš i ne govori previše, ali u svijetu web dizajna, barem onog mog, znači upravo to! 600kn je nekome puno previše da bi napravio web stranicu. Čak se ljudi zgražavaju kad to čuju! Misle da ja imam nešto od toga, da ih želim “pokrasti”, ali zapravo moj rad na toj web stranici je još uvijek bespslatan.

600 kuna vam čini dvije stavke: 95kn za plaćenu jednogodišnju .com domenu vašeg naziva, a preostali iznos vam odlazi na zakup 2GB prostora na hrvatskom serveru avalon.hr

Naravno da imate opcija nešto dobiti i besplatno, ali to onda uključuje vaš angažman, a ne samo moj. Besplatno možete imati from.hr domenu kao fizička osoba ili besplatnu .hr domenu kao recimo udruga, ali trebate malo skupljati i podnositi određene papire itd. Dakle 95 kn manje, ali i dalje ostaje onaj preostali dio novca koji morate dati za zakup brzog servera za jednu godinu korištenja. Ne želite besplatan server koji isporučuje sporu web stranicu.

Dakle, ja vas ne pljačkam već vam činim uslugu ako za te novce napravim vama web stranicu. A obratite li se nekome profesionalno da vam to odradi vjerujem da će račun biti bliže iznosu od 5.000,00 kn pa si vi sjedite i lijepo razmislite koga ćete odabrati.